Bouw twee nieuwe hotels in Amsterdamse Houthavens

Realisatie MOXY Hotel en Residence Inn by Marriott

09 JUNI 2016, AMSTERDAM
Samenvatting
Heren2 en Cycas Hospitality bundelen de krachten in een groot hotelproject op de kop van de Danzigerkade in de Houthavens van Amsterdam. De bouw van twee nieuwe hotels is deze week van start gegaan; een hip MOXY Hotel en een Extended Stay hotel, onder het merk Residence Inn by Marriott, met respectievelijk 120 en 60 hotelkamers. Beide hotels worden gerealiseerd in een pand dat uitkijkt over het IJ en waar tevens een restaurant, een zwembad en een fitness worden ontwikkeld. De hotels worden in samenwerking gerealiseerd door ontwikkelaar Heren2, Cycas Hospitality en Marriott International. Naar verwachting openen de hotels hun deuren in het najaar van 2017.

Bij de bouw van de twee hotels, treedt Heren2 op als beleggende ontwikkelaar. Heren2 heeft een sterke focus op het duurzaam ontwikkelen van de IJ-oevers in Amsterdam. Zij wendden de Engels-Nederlands hotelmanagementorganisatie Cycas Hospitality aan als betrouwbare en ervaren partij, die vanaf het begin het potentieel van het Houthavengebied zag. Cycas Hospitality verzorgt – onder een langdurige huurovereenkomst met Heren2 – de exploitatie van de hotels, die beiden met hun eigen karakter zowel de zakelijke klanten als de toeristen beogen te bedienen. Heren2 is in het concept en de transactie begeleid door Colliers International Hotels, dat vanuit haar vestiging in Amsterdam haar internationale expertise in vastgoeddiensten en specialisatie in hotels heeft aangewend voor dit project.

De Houthavens als culturele en creatieve omgeving
De Houthavens, voorheen een Amsterdams gebied met een industriële geschiedenis, beslaat de oevers van het IJ en vormt een state-of-the-art culturele en creatieve omgeving. Een dynamische havensfeer ontmoet het gevoel van onafhankelijkheid, dat wordt geboden door het omliggende water, waarin de hotspot voor de creatieve industrie weerspiegeld wordt. Hier hebben zich al vele bedrijven gevestigd, waaronder Diesel, Hugo Boss, Barts, Toms, Dedato Architecten en Aegis. Inmiddels kent de Houthavens ook haar eigen theater, waar het toneelstuk over Anne Frank wordt opgevoerd. Ook horecagelegenheden nemen in aantal toe. Het Houthavengebied is een goed bereikbare creatieve hub en bovenal een toekomstbestendige en stimulerende werkplek met schitterende uitzichten over het IJ en het Westelijk Havengebied.

Over Heren2
Als multidisciplinaire vastgoedontwikkelaar is Heren2 actief op het gebied van concept ontwikkeling, het maken van haalbaarheidsstudies, projectmanagement, vastgoedbeheer, en het uitvoeren van due dilligence onderzoeken. Als gebiedsontwikkelaar heeft Heren2 nu vooral de focus op de IJ-oevers van Amsterdam. De transformatie van de nieuwe Houthavens rondom de Minervahaven is hier een goed voorbeeld van. Naast deze transformatie is de herontwikkeling van de Oranjewerf in Noord gestart. Deze scheepswerf aan de Nieuwendammerdijk wordt getransformeerd naar zo’n 1.000 woningen met voorzieningen.

Over Cycas Hospitality
Cycas Hospitality is een hotelonderneming gespecialiseerd in Extended Stay hotels en nieuw te bouwen hotels. Zij combineren praktische vaardigheden in hotelmanagement met expertise in onroerend goed investeringen. Cycas begeleidt projecten van concept tot realisatie.

Met het gebruik van hun diepgaande kennis van de Extended Stay sector werkt Cycas sinds 2008 samen met de Intercontinental Hotel Group (IHG) en Marriott om hun Extended Stay hotelmerken Staybridge Suites en Residence Inn vanuit de Verenigde Staten naar Europa te brengen.

Centraal in de ondernemersphylosofie van Cycas staat het bieden van service waarbij menselijkheid en de glimlach centraal staan. Hierdoor scoren alle hotels die Cycas exploiteert binnen de top 10 beste hotels in hun stad op basis van beoordelingen door gasten.

Naast deze twee nieuwe hotels in Amsterdam runt Cycas vijf hotels in het Verenigd Koninkrijk met in totaal ruim 900 kamers en is daar ook betrokken bij de bouw van twee hotels in Manchester. Verder is Cycas betrokken bij diverse nieuw te bouwen hotels in Frankrijk en Nederland.

Citaten
"Deze twee hotels zijn een mooie aanvulling voor het gebied en de commitment van zowel Cycas als Marriott laat zien dat de Houthavens steeds meer in trek komen als ontwikkelgebied voor zowel kantoren als leisure in Amsterdam." Eijk van Otterloo, Managing Partner van Heren2
"We zijn blij met onze eerste hotels in Nederland en al helemaal met deze geweldige locatie. Het steeds levendiger wordende en creatieve gebied is bij uitstek geschikt voor deze hotel formules. Na Londen, Liverpool en Manchester laten we nu het Extended Stay hotelconcept landen in Amsterdam." Eduard Elias, Managing Partner van Cycas Hospitality
Documenten
Download PDF
Download PDF
Over Cycas Hospitality

Cycas Hospitality is een hotelmanagementbedrijf gespecialiseerd in extended-stay hotels, dat praktische vaardigheden in hotelmanagement combineert met expertise in investeringen in onroerend goed.

Cycas Hospitality creëert waarde voor investeerders middels bekwame acquisitie, ontwikkeling, financiering en beheer van locaties. Met het gebruik van diepgaande kennis binnen de extended-stay sector begeleidt Cycas Hospitality projecten van concept tot realiteit en maximaliseert daarbij de winst voor haar partners.

Cycas Hospitality stelt als fundamentele doel winst te leveren door diensten boven verwachting van de gast te bieden en loyale ambassadeurs voor onze hotels te genereren.

berichten