Primeur voor Nederland: MOXY Hotel en Residence Inn by Marriott in Amsterdamse Houthavens

Heren2 en Cycas Hospitality realiseren twee nieuwe hotels op creatieve hotspot

09 JUNI 2016, AMSTERDAM
Samenvatting
Op de kop van de Danzigerkade in de Houthavens van Amsterdam worden twee nieuwe hotels gerealiseerd. Het betreft het hippe MOXY, een nieuw hotelmerk van Marriott International, en een Residence Inn by Marriott, een hotelmerk dat zijn oorsprong vindt in de Verenigde Staten. MOXY is een gedurfd, hip hotelconcept dat zich richt op Generatie X en Y. Residence Inn is een Extended Stay hotel dat zich richt op gasten die langer in de stad verblijven. De hotels worden in samenwerking gerealiseerd door ontwikkelaar Heren2, Cycas Hospitality en Marriott International. Heren2 is in de totstandkoming van het concept en de transactie begeleid door Colliers International Hotels, dat vanuit haar vestiging in Amsterdam haar internationale expertise heeft aangewend voor dit project. Naar verwachting openen de hotels hun deuren in het najaar van 2017.

Zowel de 120 kamers tellende MOXY, als de Residence Inn, dat 60 hotelkamers krijgt, zijn een aanwinst voor zowel de stad als geheel als de Houthavens als opbloeiende toplocatie. Het Extended Stay karakter van de Residence Inn is een primeur voor Amsterdam. Beide merken behoren tot de internationale Marriott organisatie. In het pand, dat uitkijkt over het IJ, worden tevens een restaurant, een zwembad en een fitness gerealiseerd. De beleggende ontwikkelaar Heren2, Cycas Hospitality en Marriott International realiseren gezamenlijk de ontwikkeling van beide hotels. De bouw van het MOXY Hotel en de Residence Inn by Marriott is deze week gestart.

MOXY
MOXY is een nieuw merk van Marriott International, dat hiermee invulling geeft aan de snel groeiende groep ‘limited service hotels’ in Europa. MOXY richt zich op de Millennial-reiziger, die begrijpt dat stijl ook geleverd kan worden tegen een aantrekkelijke prijs. MOXY biedt de kracht van stijl, innovatie en technologische snufjes, die Generatie X en Y verwachten. Van moderne kamers tot een levendige lobby met café; MOXY biedt een gedurfde, zelfbewuste en hippe ervaring.

Residence Inn
Residence Inn is een hotelconcept dat zich richt op reizigers die langer in de stad verblijven, meestal vijf of meer nachten. Dit segment hotels wordt Extended Stay hotels genoemd. Residence Inn voorziet in de verschillende behoeften van gasten die lang verblijven. Elke hotelkamer is eigenlijk een suite en groter dan een normale hotelkamer waar verschillende zones om te slapen, te werken, te eten en te ontspannen aanwezig zijn. De suite is zelfs uitgerust met een volwaardige keuken met kookplaat, magnetron, ijskast en een vaatwasmachine, zodat gasten op hun gemak kunnen genieten van een zelf gekookte maaltijd. Daarnaast zijn er sociale ruimtes die gasten de kans biedt om buiten hun kamer te ontspannen. Gasten kunnen dagelijks genieten van een ontbijt (inbegrepen in de kamerprijs), een drankje in de bar/lounge of een lichte maaltijd, die te koop is in de ‘Markt’.

Cycas Hospitality
Cycas Hospitality verzorgt – onder een franchise van Marriott – de exploitatie van de hotels. Cycas is een hotelonderneming gespecialiseerd in Extended Stay hotels; hotels voor reizigers die lang ergens verblijven. Sinds 2008 werkt Cycas Hospitality samen met de Intercontinental Hotel Group (IHG) en Marriott om hun Extended Stay hotelmerken vanuit de Verenigde Staten naar Europa te brengen. Cycas exploiteert nu vooral hotels in het Verenigend Koninkrijk, in London en Liverpool en heeft twee hotels in aanbouw in Manchester, maar zoekt zijn uitbreiding nu vooral in de rest van Europa. ‘We zijn heel blij dat we met Cycas werken om de merken MOXY en Residence Inn in Amsterdam uit te rollen. Cycas heeft een sterke en professionele expertise in hospitality. We zijn er zeker van dat de hotels een groot succes worden en dat de toekomst meer mooie mogelijkheden biedt,’ zegt Markus Lenhert van Marriott.

Aanvulling op een creatieve plek
Het Houthaven gebied, voorheen een Amsterdams gebied met een industriële geschiedenis, beslaat de oevers van het IJ en vormt een state-of-the-art culturele en creatieve omgeving. Een dynamische havensfeer ontmoet het gevoel van onafhankelijkheid, dat wordt geboden door het omliggende water, waarin de hotspot voor de creatieve industrie weerspiegeld wordt. Hier hebben zich al vele bedrijven gevestigd, waaronder Diesel, Hugo Boss, Barts, Toms, Dedato Architecten en Aegis. Het Houthavengebied is een goed bereikbare creatieve hub en bovenal een toekomstbestendige en stimulerende werkplek, met schitterende uitzichten over het IJ en het Westelijk Havengebied.

"We zijn blij om deel uit te maken van dit project met onze eerste hotels in Nederland en al helemaal met deze geweldige locatie. Het steeds levendiger wordende, creatieve gebied is bij uitstek geschikt voor deze hotelformules. Na Londen, Liverpool en Manchester laten we nu het Extended Stay hotelconcept landen in Amsterdam," zegt Eduard Elias, Managing Partner van Cycas Hospitality.

Afbeeldingen
Video's
Documenten
Download PDF
Download PDF
Over Cycas Hospitality

Cycas Hospitality is een hotelmanagementbedrijf gespecialiseerd in extended-stay hotels, dat praktische vaardigheden in hotelmanagement combineert met expertise in investeringen in onroerend goed.

Cycas Hospitality creëert waarde voor investeerders middels bekwame acquisitie, ontwikkeling, financiering en beheer van locaties. Met het gebruik van diepgaande kennis binnen de extended-stay sector begeleidt Cycas Hospitality projecten van concept tot realiteit en maximaliseert daarbij de winst voor haar partners.

Cycas Hospitality stelt als fundamentele doel winst te leveren door diensten boven verwachting van de gast te bieden en loyale ambassadeurs voor onze hotels te genereren.

berichten