Amsterdamse Houthavens is hotelpand van negen verdiepingen rijker

Bouw MOXY en Residence Inn hotel bereikt hoogste punt

07 NOVEMBER 2016, AMSTERDAM
Samenvatting
Vrijdagmiddag 4 november bereikte de bouw van het hotelpand op de kop van de Danzigerkade het hoogste punt. Ontwikkelaar Heren2 en exploitant Cycas Hospitality proostten bovenin het pand op de gerealiseerde negen verdiepingen. In het moderne pand, dat is ontworpen door architectenbureau ZZDP, worden twee in Nederland unieke hotels gerealiseerd. Het betreft het hippe MOXY, het hotelconcept van Marriott International dat zich richt op Generatie X en Y en een Residence Inn by Marriott, een Extended Stay hotel dat zich richt op gasten die langer in de stad verblijven. Het pand belooft in het najaar van 2017, wanneer de hotels naar verwachting hun deuren openen, de dynamische havensfeer van de Houthavens een impuls te geven.

De 120 kamers tellende MOXY en de Residence Inn, dat 60 hotelkamers krijgt, zijn een aanwinst voor zowel de stad als geheel als de Houthavens als opbloeiende toplocatie. Het Extended Stay karakter van de Residence Inn is een primeur voor Amsterdam. Beide merken behoren tot de internationale Marriott organisatie. In het pand, dat uitkijkt over het IJ en het Westelijk Havengebied, is het interieur ontworpen door het architectenbureau Atelier Floor in samenwerking met Koning Ellis. Verder huist het pand een gym met zwembad, dat zal worden geëxploiteerd door The Athletic Club.

Succesvolle samenwerking
Bij de bouw van de twee hotels treedt Heren2 op als beleggende ontwikkelaar en aannemer. Heren2 heeft een sterke focus op het duurzaam ontwikkelen van de IJ-oevers in Amsterdam. Zij betrokken Cycas Hospitality als ervaren partij, die vanaf het begin het potentieel van het Houthavengebied zag. Cycas Hospitality verzorgt – onder een langdurige huurovereenkomst met Heren2 – de exploitatie van de hotels, die beiden met hun eigen karakter zowel de zakelijke klanten als de toeristen beogen te bedienen.

Download PDF
Download PDF
Over Cycas Hospitality

Cycas Hospitality is een hotelmanagementbedrijf gespecialiseerd in extended-stay hotels, dat praktische vaardigheden in hotelmanagement combineert met expertise in investeringen in onroerend goed.

Cycas Hospitality creëert waarde voor investeerders middels bekwame acquisitie, ontwikkeling, financiering en beheer van locaties. Met het gebruik van diepgaande kennis binnen de extended-stay sector begeleidt Cycas Hospitality projecten van concept tot realiteit en maximaliseert daarbij de winst voor haar partners.

Cycas Hospitality stelt als fundamentele doel winst te leveren door diensten boven verwachting van de gast te bieden en loyale ambassadeurs voor onze hotels te genereren.

berichten